Nieuws

Meer dan voetbal allen, mei 2019

Jongens en meisjes spelen korfbal, senioren spelen koersbal. Stichting MVO kijkt naar de toekomst door te sporten en door beleid te maken.

Scholieren en studenten

zyvox 600 mg, zyvox 600 mg, zyvox 600 mg, zyvox 600 mg, zyvox 600 mg, zyvox 600 mg.

De afgelopen maand is Marcus Jan druk geweest met de Koningsspelen, a�?je bent dagen druk , voor maar A�A�n dag. Maar wel een dag waarop 1196 kinderen op bezoek kwamen! Kinderen van groep 5,6,7 en 8 van de basisscholen.a�?

En de Koningsspelen zijn niet de enige keer dat kinderen van de basisscholen naar sportpark De Siggels komen. De maand mei staat in het teken van sportdagen van de verschillende scholen in Zwolle-Zuid, die op de velden van v.v. SVI worden gehouden. Daarnaast is er woensdag 8 mei het Schoolvoetbaltoernooi. Met wel 155 teams (van 10 spelers) die bij v.v. SVI komen voetballen. Deze dag wordt georganiseerd door de Toernooi commissie van v.v. SVI, zij worden hierbij geholpen door de inzet van Deltionstudenten.

Ook zijn er een aantal basisscholen die hun gymlessen willen geven op sportpark De Siggels i.p.v. naar een gymzaal te gaan. En door mogelijkheden die de sport- en spelcontainer biedt wil ook Jena XL hier gaan gymmen. Nu doen ze dat nog op een grasveldje in de wijk, met hondenpoep. En ookA� de SUN (Students United in the Netherlands) van Windesheim houden hun sportdagen op sportpark De Siggels.

Koersbal, tennis en korfbal

Koersbal is van oorsprong een Australische sport en lijkt enigszins op a�?jeu de boulea�?. Omstreeks 1980 is de sport overgewaaid naar Europa . Bewegen is gezond en daarom wordt In het kader van a�?Meer bewegen voor Ouderen a�? steeds meer koersbal gespeeld. In september zal er ook op sportpark De Siggels worden gestart met koersbal. Iedere woensdagmiddag zal er dan een groep(je) senioren hier sporten, en begeleid worden door studenten van Deltion.

T.C. Ittersum heeft tennisclinics gegeven, voor basisscholieren uit Zwolle-Zuid, op sportpark De Siggels. Mede dankzij deze clinics was de open dag van T.C. Ittersum een succes. Op deze dag kwamen onder andere ook kinderen die bij De Siggels al een clinic hadden gevolgd en daardoor enthousiast waren geworden om naar de open dag te gaan.

Naast tennissen konden de kinderen ook korfballen. Korfbalvereniging Oranje Zwart wil meer binding met Zwolle-Zuid. Zij hebben ook een bijdrage geleverd aan de Koningsspelen en zijn betrokken bij andere wijkactiviteiten, zoals de sportspektakeldagen. Deze dagen zullen door Travers worden georganiseerd voor kinderen waarvan de ouders niet het geld hebben voor een vakantie. De kinderen kunnen dan toch leuken dingen doen en plezier hebben.

Politiek en wetgeving

Bij zijn aanstelling als sportparkmanager was er voor Marcus Jan een subsidie voor de periode van drie jaar. Het eind van deze periode komt nu in zicht. Nu moet er gekeken worden hoe dit in de toekomst verder gaat.

a�?Het eerste jaar was ik vooral bezig met netwerken en de club leren kennen. Daarna kwam de verbouwing van het clubhuis naar buurthuis. Het tweede jaar gingen we knallen met verschillende activiteiten, samenwerkingen, het opstarten van verschillende sportgroepen, de verhuur van ruimtes. Door de komst van de container met sport- en spelmateriaal kan alles nu uitgevoerd worden. Nu moeten we kijken wat er nodig is om dit structureel te maken. Nu loop ik niet meer met de sleutel in mijn hand over het Sportpark, maar ben ik bezig met beleidskwesties. Ik ben nu meer bezig met politiek en met verslagen typen.a�?

Marcus Jan vindt het bijzonder om te zien hoe iedereen bij v.v. SVI meewerkt, en wat er met elkaar allemaal al voor elkaar is gekregen. Dat de samenwerking met maatschappelijke partners tragere processen zijn dan gehoopt, had Marcus Jan wel voorzien. Nu moet er gekeken worden hoe de vereniging zichzelf kan redden. Het verhuren van velden aan bijvoorbeeld scholen zou een mooie manier zijn om geld terug te verdienen voor MVO en v.v. SVIA� De bezuinigingen van de gemeente waren gebaseerd op het idee dat verenigingen de mogelijkheid hadden om terug te verdienen door verhuur van velden. Maar nu is dat nog niet zo simpel. De gemeente hanteert nu een gedoogbeleid. a�?We blijven wel in gesprek met de gemeente, dit gaat via SportService Zwolle. Meerdere sportverenigingen in Zwolle lopen tegen ditzelfde probleem aan. Als er geen geld te verdienen is, hoe dan..a�?