AgendaNieuws

Seniorensport Zwolle Zuid

Elke donderdag vanaf september 2018 (direct inschrijven via deze link)

Seniorensport Zwolle Zuid

Een onderdeel van het gehele nieuwe sportaanbod dat is gecreëerd op sportpark de Siggels is het seniorensport aanbod. Voornamelijk deze doelgroep is meer in beweging te krijgen door een aanbod specifiek op hen af te stemmen. In samenwerking met de buurtsportcoaches van SportService Zwolle zijn we vanaf september gestart met een beweeggroep op de donderdag middag, van 13:30 tot 14:30.

Divers beweegaanbod

Onderzoek onder ouderen heeft ons duidelijk gemaakt dat vooral de diversiteit in een sportaanbod erg gewenst is. Niet elke week hetzelfde doen maar juist verrassende nieuwe activiteiten uitvoeren, dat is wat de ouderen in het bijzonder naar deze activiteiten trekt. Het multifunctionele kidscourt is hier uitermate geschikt voor. Het hek rond het veld maakt dat het een overzichtelijke en toch ruime locatie is waar van alles mogelijk is zoals de beelden duidelijk maken.

Klink hieronder voor een filmimpressie.

Seniorensport Zwolle Zuid

 

Aangepast aan de doelgroep

Het spreekt voor zich dat het aanbod ook echt afgestemd dient te zijn op de deelnemers. De naam seniorensport doet vermoeden dat enkel de oudere medemens welkom is, toch is dit anders. Het aanbod wordt begeleid door professionele sportdocenten die in staat zijn de sport zo aan te bieden dat het voor iedereen mogelijk is hier op een leuke manier aan deel te nemen. Zo zijn ook mensen die in een revalidatietraject zitten welkom, bijvoorbeeld met knieklachten. Het kan ook uitermate geschikt zijn voor mensen met COPD of andere gezondheidsklachten die toch graag in beweging willen komen, blijven of zijn. We besluiten de activiteit altijd met een drankje, een zeer gezellig onderdeel wat er zeker bij hoort.

Momenteel wordt dit programma nog aangeboden in samenwerking met SportService Zwolle. We hopen dat de groep uitgroeit tot ongeveer 15 deelnemers en wellicht is het dan mogelijk het aanbod ook echt bij de vereniging onder te brengen als een nieuw en aantrekkelijk beweegprogramma voor (oud)leden die nu niet meer (kunnen) voetballen. Bent u geïnteresseerd? Kom dan vrijblijvend eens langs om neem contact met ons op.

Via deze link kunt u zich inschrijven en meer informatie inwinnen: