Nieuws

Zwaluwen Jeugd Actie, bijdrage voor verlichting KidsCourt

Afgelopen donderdag heeft de overhandiging van een cheque van maar liefst € 7500,00 plaatsgevonden. Deze gelden zijn beschikbaar gesteld van de Zwaluwen Jeugd Actie en komen ten goede voor de verlichting rondom het kidscourt.

De Zwaluwen Jeugdactie heeft als doel: Voetbal voor Iedereen! Wij willen dat iedereen kan genieten van voetbal én het verenigingsleven. Ook kinderen met een beperking. (www.zwaluwenjeugdactie.nl)

Het kidscourt is overdag inmiddels een plek waar allerlei doelgroepen tot sporten en bewegen komen. Zo is er Walking Footbal, maakt Doomijn gebruik van het veld voor de kinderen van de Sportbso, SeniorenSport Zwolle Zuid en BuddySport voor mensen met fysiotherapeutische klachten. De verlichting maakt het mogelijk dat dit veld ook in de avond ingezet kan worden voor allerlei bijzondere doelgroepen. In het bijzonder zetten wij ons nu dus ook in om kinderen met een beperking een plek te laten vinden binnen de vereniging. De club heeft zich hier al voor ingezet dmv verlotingen en het meedoen aan collectes, mede daardoor konden we aanspraak maken op de subsidie. We zijn echter altijd nog op zoek naar mensen die het leuk vinden zich ook in de praktijk in te zetten voor deze doelgroep. Vind u of vind jij dat interessant? Neem contact op via info@mvodesiggels.nl of kom overdag eens langs op het complex. Wij zijn al bezig met projecten en een stagiair is momenteel druk bezig een structurele samenwerking op poten te zetten met oa Frion Gehandicapten zorg en hulp is natuurlijk altijd welkom.

We danken bij deze het bestuur en de vrijwilligers van de Zwaluwen Jeugd Actie voor de bijdrage en zullen met plezier gebruik maken van de verlichting en de mogelijkheden die dit de vereniging biedt, onder andere ten behoeve voor de kwetsbare inwoners van Zwolle Zuid.